Wijkwebsite Schilderswijk Groningen
voor Kostverloren en de Schildersbuurt

  • Slider_01.jpg
  • Slider_02_Kostverloren.jpg
  • Slider_03.jpg
  • Slider_04_Kostverloren.jpg
  • Slider_05.jpg
  • Slider_06_Kostverloren.jpg

De OpstapNa ziekte of opname in het ziekenhuis is het prettig om op een comfortabele manier te herstellen. Maar wat als dat zonder een netwerk van familie, vrienden of kennissen niet kan en als zelfstandig wonen nog niet gaat?

De Opstap kan dan uitkomst bieden.

De Opstap is een gezellig, kleinschalig logeerhuis in de stad Groningen waar vijf gasten kortdurend kunnen verblijven. In een warme en huiselijke sfeer bieden enthousiaste vrijwilligers ondersteuning en begeleiding tijdens de herstelperiode. De gasten kunnen hun dag helemaal zelf invullen, maar er zijn altijd vrijwilligers aanwezig voor bijvoorbeeld een praatje of een wandeling.

De maaltijden worden gezamenlijk in de huiskamer genuttigd en de gasten kunnen helpen bij het bereiden van het eten.

De Opstap is ook bedoeld om overbelaste mantelzorgers een welverdiende adempauze te geven. In het logeerhuis nemen vrijwilligers dan tijdelijk de ondersteuning van hen over. De Opstap is daarmee een huis voor herstel en respijt, waar de gasten de regie over hun eigen leven behouden.

Voor de gasten staat het thuis voelen voorop. De Opstap is geen zorginstelling, maar een huiskamer. De gasten beschikken over een eigen slaapkamer. En wanneer medische zorg nodig is, komt de huisarts of de thuiszorg.

Het logeerhuis is een burgerinitiatief dat gesubsidieerd wordt door de gemeente Groningen en dat nauw samenwerkt met Humanitas. De Opstap is gevestigd aan de Molukkenstraat te Groningen.

Wilt u meer weten over de Opstap, bijvoorbeeld omdat u of één van uw naasten gebruik wil maken van het logeerhuis, kijk dan op www.deopstap050.nl

De Opstap April 2017