Wijkwebsite Schilderswijk Groningen
voor Kostverloren en de Schildersbuurt

  • Slider_01.jpg
  • Slider_02_Kostverloren.jpg
  • Slider_03.jpg
  • Slider_04_Kostverloren.jpg
  • Slider_05.jpg
  • Slider_06_Kostverloren.jpg

WIJ GroningenWoensdag 23 november 2016

Aanvang 19:30 uur in het KostverlorenKwartier (ingang aan de Van Ostadestraat t.o. 13/23)

Hoe zal de avond er uitzien?

Om 19.30 uur beginnen we met ons formele Wijkoverleg. De agenda en stukken zijn op maandag 21 oktober van 19.30-20.00 uur op te halen in ons wijkpand “Op Mars” aan de H.W. Mesdagstraat 72.

Om 20.00 uur is er een korte pauze.


Om 20.15 uur start van het thema:

WIJ Groningen en WIJ Schilderswijk/Centrum

Julia da Lima (manager WIJ Schilderswijk/Centrum) zal uitleg geven en vragen beantwoorden.

 

Waarom WIJ Groningen?

De zorg is veranderd. Er zijn veel taken van het Rijk en de provincie naar de gemeente gegaan. Daarom kunt u vanaf nu terecht bij een WIJ-team bij u in de buurt. In de WIJ-teams werken medewerkers van verschillende organisaties en de gemeente met elkaar samen onder de naam ‘WIJ Groningen’. U kunt daar terecht voor al uw hulp en ondersteuningsvragen.

Kijk ook even op www.wij.groningen.nl

Waarvoor is WIJ Groningen – WIJ Schilderswijk/Centrum

Sinds  1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), de Jeugdwet en de Participatiewet. Groningen heeft gekozen voor een gebiedsgerichte aanpak. Er zijn 11 WIJ teams, waarvan Schilderswijk/Centrum er één van is.

Schilderswijk/Centrum is er voor bewoners van het A-Kwartier, de Binnenstad, Binnenstad-Oost, Hortusbuurt, Kostverloren, Noorderplantsoenbuurt, Oranjebuurt en de Schildersbuurt.

WIJ Groningen is er voor al uw vragen die te maken hebben met uw welzijn. Veel meer dan vroeger wordt samen met u gekeken naar wat u zelf kan en of met ondersteuning van familie, vrienden en buren. Lukt dat niet, dan wordt gekeken naar een andere vorm van ondersteuning die het beste aansluit bij uw situatie. Daarbij werkt WIJ Groningen samen met allerlei organisaties, zoals vrijwilligersorganisaties, onderwijsinstellingen, de woningbouwcorporaties, bewonersorganisaties, ondernemers, de wijkpolitie en hulpverleningsorganisaties.

Daarnaast is WIJ Groningen er ook om met u te sparren over uw ideeën voor activiteiten en evenementen voor uw buurt of als u zich wilt aanmelden voor vrijwilligerswerk of gewoon een praatje wilt komen maken met medewerkers van het team.

Voor dit alles bent u van harte welkom bij WIJ Groningen Schilderswijk/Centrum.

  • U kunt bij ons binnenlopen tussen 09.00 – 17.00: (Eventueel wijziging openingstijden na verhuizing): Hoendiep 1 (tot 16 december 2017), Oosterstraat 48-2 (vanaf 19 december 2017)
  • U kunt ons per email bereiken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Of bellen: 050-367 72 02