Wijkwebsite Schilderswijk Groningen
voor Kostverloren en de Schildersbuurt

  • Slider_01.jpg
  • Slider_02_Kostverloren.jpg
  • Slider_03.jpg
  • Slider_04_Kostverloren.jpg
  • Slider_05.jpg
  • Slider_06_Kostverloren.jpg

GemeenteGroningenStad rood wit STADHeb je als Stadjer een goed idee voor je straat, wijk of voor de hele Stad? Kom dan in de Open Raad in het stadhuis op zaterdagmiddag 12 november. Enthousiaste raadsleden kunnen dan jouw plan adopteren. Om mee te denken en mee te helpen om het ook echt uit te voeren.

Gemeenteraad050Om wat voor ideeën kan het gaan? Maakt niet uit. Als het maar een idee is waar de Stadjers in jouw straat, wijk of de hele stad wat aan hebben. Een oplossing voor een gevaarlijke verkeerssituatie in de straat? Een creatief plan om de contacten tussen wijkbewoners te bevorderen? Een spannend idee om de stad nog beter op de kaart te zetten? Kom maar op, de Groningse gemeenteraad wil het graag horen in de Open Raad.

Adopteren
In de Open Raad vertel je je voorstel aan de gemeenteraadsleden. Na je presentatie wordt er gestemd om te kijken wat de raad ervan vindt. Eén of meer enthousiaste raadsleden kunnen dan jouw plan adopteren. Dat betekent dat ze samen met jou kijken hoe jouw initiatief een succes kan worden. Ook als er geen meerderheid is, kunnen raadsleden het plan adopteren om te kijken wat er misschien tòch nog mogelijk is.

Welkom
De Open Raad is van 15.00 tot 16.30 uur op zaterdag 12 november, de laatste dag van Let’s Gro. Dat is een driedaagse manifestatie over de toekomst van de stad Groningen. De Open Raad is nieuw voor de Groningse gemeenteraad. Het is geen officiële raadsvergadering, maar een experiment. Een nieuwe manier om goede ideeën van Stadjers een kans te geven. Om misschien net dat duwtje te geven om het ook echt uit te kunnen voeren. Ook als je geen initiatief voor de Open Raad hebt, ben je welkom om die zaterdagmiddag naar alle plannen te luisteren en de stemmingen mee te maken. De Open Raad wordt ook live op internet uitgezonden via groningen.nl/gemeenteraad. Er kunnen zo’n tien voorstellen worden behandeld. Na de Open Raad kunnen Stadjers en raadsleden met een hapje en een drankje met elkaar verder praten.

Aanmelden
Meld je zo snel mogelijk aan via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan nemen we contact op. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de raadsleden Diederik van der Meide - 06 551 163 33, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Arjen Banach - 06 245 771 14, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de Griffie van de gemeenteraad - 050 367 77 02, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.