Wijkwebsite Schilderswijk Groningen
voor Kostverloren en de Schildersbuurt

  • Slider_01.jpg
  • Slider_02_Kostverloren.jpg
  • Slider_03.jpg
  • Slider_04_Kostverloren.jpg
  • Slider_05.jpg
  • Slider_06_Kostverloren.jpg

MJD samen sterk in de buurtDit najaar gaan 22 verschillende cursussen en themabijeenkomsten van start, waarmee vrijwilligers hun kennis en ervaring kunnen vergroten. Het gaat deels om succesvol aanbod uit het voorjaar of voorgaande jaren dat herhaald wordt, maar er is ook nieuw aanbod bij. Met ingang van 1 juli kunnen geïnteresseerden zich aanmelden via de website. Klik HIER en je komt terecht bij het cursusaanbod op de website van Link 050.


Kennisplein Vrijwilligerswerk, het gratis cursusaanbod voor vrijwilligers in de stad Groningen, kende dit jaar een succesvolle start. Er kwamen ruim 340 aanmeldingen binnen voor de 28 cursussen die in het voorjaar op het programma stonden. Het cursusaanbod is sinds kort niet alleen toegankelijk voor wie vrijwilligerswerk in de stad Groningen doet, maar ook voor mensen met een participatiebaan.
Kennisplein Vrijwilligerswerk is een samenwerkingsverband van diverse organisaties uit de stad Groningen, en wordt gecoördineerd door MJD.

Het complete aanbod bekijken en je aanmelden: www.kennispleinvrijwilligerswerk.nl
Iedere vrijwilliger mag dit jaar aan 4 cursussen deelnemen. Lees meer over alle ‘spelregels’ en achtergronden.

Wat is er deze zomer te doen bij Link 050?
De één zoekt (extra) vrijwilligerswerk, of wil advies over het vrijwilligersbeleid van zijn organisatie. De ander heeft een idee wat nog verder uitgewerkt moet worden, of men zoekt extra ondersteuning voor een nieuw initiatief of project.

Voor al deze zaken kan men terecht bij Link 050. Zonder afspraak kun je er terecht op maandag (van 13.00 – 17.00 uur) en dinsdag tot en met vrijdag (van 10.00 – 17.00 uur). In de zomer is Link 050 op zaterdag weer gesloten.

Er zijn bij Link 050 ook spreekuren over specifieke onderwerpen.

Lees meer over de vaste spreekuren