Wijkwebsite Schilderswijk Groningen
voor Kostverloren en de Schildersbuurt

  • Slider_01.jpg
  • Slider_02_Kostverloren.jpg
  • Slider_03.jpg
  • Slider_04_Kostverloren.jpg
  • Slider_05.jpg
  • Slider_06_Kostverloren.jpg

OpMars hele pandWat zijn redelijke eisen van welstand die passen bij onze wijk? Wat betekenen die eisen als je gaat ver- of nieuwbouwen? Hoe wil je geïnformeerd worden als er een verbouwing of nieuwbouw plaats vindt in je omgeving?

Wij delen onze ideeën graag met u als buurtgenoot voordat we onze adviezen meegeven aan de gemeente. Op zondag 10 april tussen 14 en 17 uur kunt u tijdens het Gluren bij de Buren, ook komen gluren naar onze ideeën in buurthuis Op Mars aan de H.W. Mesdagstraat nummer 72, vrije inloop.

U kunt ook mee wandelen langs een aantal meer of minder geslaagde (ver)bouwprojecten in de buurt. We vertrekken voor de wandeling om half 3, half 4 en half 5 vanaf Op Mars en vanaf het Taco Mesdagplein.

Bovenstaande vragen hebben wij, het WijkWelstandsTeam Schilderswijk, de laatste maanden uitgewerkt. We hebben wijk specifieke welstandseisen beschreven die wij vinden passen bij het beschermde stadsgezicht dat voor een groot deel van onze wijk geldt. We hebben vijf deelgebieden uitgewerkt met welstandscriteria. Ook hebben we gekeken naar welstand als onderdeel van het omgevingsvergunningen proces. Hoe loopt dat proces, en waar zitten verbeterpunten qua communicatie naar de buurt? Is de informatie toegankelijk en digitaal beschikbaar?

We horen graag wat u er van vindt en welke ideeën er nog meer zijn. Kijk voor het definitieve programma ook op de website: www.schilderswijkgroningen.nl. Bij vragen kunt u ons mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hierna zullen we onze ideeën delen met de gemeente zodat ze op basis hiervan de welstandsnota definitief kunnen gaan opstellen.

Tot gluurs!

En ... kijk ook nog even naar het filmpje van het Veranderlab Welstand Schildersbuurt - De wijk aan zet

Het Wijkwelstandsteam Schilderswijk Groningen